dijous, 24 d’octubre del 2013

El simbolisme polític i social dels Barça-Madrid, segons The Guardian

Dijous  24.10.2013  16:48

El diari contraposa en un vídeo d'anàlisi imatges d'estelades amb la una estàtua de Franco

 



Quan manquen dos dies per al Barça-Madrid del Camp Nou, el diari The Guardian ha fet una anàlisi del partit que centra l'atenció del món del futbol. El corresponsal del diari britànic a la lliga espanyola, Sid Lowe, parla en un vídeo sobre per què el partit entre aquests dos clubs es considera més que un partit de futbol. En primer lloc, Lowe destaca la càrrega simbòlica, política i identitària d'aquest partit. 'És un partit que té un simbolisme polític i social, que està lligat a qüestions d'identitat nacional i d'història en un país que va passar una guerra civil i una dictadura. I hi ha un enorme rerefons emocional i patriòtic, explica.'

Les declaracions de Lowe van acompanyades de diverses imatges, en què es contraposen l'ex-jugador del Madrid Raúl en un posat de torero, unes estelades al Camp Nou i una estàtua de Franco.

Heus ací el vídeo:






 



En l'entrevista, el corresponsal parla també de la rivalitat entre Messi i Cristiano Ronaldo com el símbol de la gran rivalitat actual entre el que considera els dos millors clubs de futbol del món i explica que enguany s'hi encararan les dues noves estrelles de cada club: Neymar i Bale. I acaba dient que segurament no podrien existir un club sense l'altre: 'La relació entre tots dos clubs és simbiòtica'.