dijous, 10 d’octubre del 2013

El Centre d'Estudis d'Opinió ratifica el 'sorpasso' d'ERC a CiU

10/10/2013

CEO

Un 21,5% dels electors de la federació es passen al partit de Junqueras, pel flanc sobiranista, segons l'institut demoscòpic


Lluís Bou




El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) de la Generalitat ha certificat avui que ERC està fent el 'sorpasso' a CiU, a causa d'una fuga de vots a la federació pel flanc sobiranista. Segons un estudi elaborat pel CEO durant el recent debat de política general, ERC quedaria en primer lloc en vot directe (20,8%), seguida de CiU (17,1%).

Els altres partits quedarien molt més endarrere. El PSC seria la tercera força parlamentària (6%), seguit a poca distància de Ciutadans (5,8%), que superaria d'aquesta manera el PP (2,8%). ICV obté un 5,5% i la CUP un 2,4%.

Segons el sondeig, el retrocés de CiU es produeix gairebé de forma exclusiva per una fuga de vots pel flanc sobiranista. Un 21,5% dels electors de la federació a les darreres eleccions catalanes, ara declaren que votarien ERC. No hi ha cap mena de fuga significativa pel flanc menys proper a l'independentisme.

El partit d'Oriol Junqueras també rep una important aportació de vots d'ICV i del PSC, si bé menys quantiosa. El 9,1% de votants ecosocialistes ara es passen a ERC, i també ho fan un 8% d'electors fins ara socialistes.

L'altre gran partit en procés de creixement a Catalunya és Ciutadans, que capta un 22,5% dels antics electors del PP i un 5,7% dels del PSC.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/el_ceo_ratifica_el_sorpasso_d_erc_a_ciu_96422.php