dijous, 31 d’octubre del 2013

Canadell: "Espanya ens roba: 270.000 milions des del 1986"

30/10/2013

Singular TV

Mar Sabé





El vicepresident del CCN, Joan Canadell, a Singular TV
El vicepresident executiu del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, assegura a Singular TV que "Espanya no només ens roba, sinó que ha robat 270.000 milions d'euros des del 1986", any des del qual se'n tenen dades i estudis fiables. D'aquesta manera, Canadell nega les afirmacions del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que va declarar que "l'Estat no li roba a Catalunya".

Canadell és un dels fundadors del Cercle, que es va crear l'any 2008 amb la voluntat d'aglutinar les petites i mitjanes empreses catalanes que estan a favor de l'Estat propi. Ens explica que des que es va iniciar el projecte, s'han vist bastants canvis: els més significatius, després de la primera consulta per la Independència que es va fer a Arenys de Munt al setembre del 2009 i després de la manifestació del 10 de juliol del 2010 en contra de la retallada que va patir l'Estatut per part del Tribunal Constitucional.

Canadell afirma que "molt majoritàriament" la petita i mitjana empresa està a favor del procés, i també desmenteix les afirmacions que asseguren que el procés sobiranista català causa inestabilitat econòmica a Catalunya: "Molts inversors internacionals ja hi inverteixen perquè hi preveuen canvis en positiu", afirma.

Canadell s'ha disposat a trencar amb el discurs de la por, "que és l'únic que ofereixen des de l'Estat espanyol". L'empresari aporta dades en aquesta entrevista i assegura que el teixit empresarial català és majoritàriament (en un 96 %) de petita i mitjana empresa, i que el 4 % de la gran empresa té molt poder perquè "viu a cop de BOE i intenta modificar l'opinió pública mitjançant els seus mitjans de comunicació per no perdre privilegis".

"Possiblement, aquestes empreses (autopistes, banca, elèctriques,…) hauran de patir més controls quan tinguem un Estat independent, i és evident que això no els interessa perquè estan acostumats a tenir beneficis sense treballar-se'ls", sentencia.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/10/canadell_espanya_ens_roba_270.000_milions_des_del_1986_96763.php