dimarts, 17 de setembre del 2013

Salvador Esteve: "Vaig replicar dues vegades al rei i es va escalfar"

17/09/2013

Monarquia

"El rei no pot fer d'àrbitre quan està jugant de davanter centre", valora el president de la Diputació de Barcelona sobre el possible paper conciliador del monarca


Lluís Goñalons


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve
El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, ha relatat que durant una conversa amb el rei de l’Estat espanyol, Joan Carles I, després de la Diada del 2012, el monarca es va "escalfar després que li repliqués dues vegades". "Em vaig acollonir, va arribar un moment que pensava que m'agafava per les solapes", ha confessat Esteve en una entrevista a 'La Xarxa'. El president de la Diputació ha recordat que el rei va encetar la discussió al dir-li que la massiva mobilització de l’11 de setembre va ser un “engany dels mitjans catalans”. L'escaramussa entre les dues autoritats va tenir lloc durant la junta de govern de la Federación Española de Municipios y Provincias, ara fa un any.

Durant una trobada amb una vintena de batlles, Esteve explica que el rei espanyol el va assenyalar i li va dir: “Quina n’heu organitzat a Catalunya traient la gent al carrer amb enganys i amb ajuda d'aquests de TV3, l'Avui i La Vanguardia'", ha assegurat Esteve, qui ha recordat que en aquell moment es va quedar “perplex”. Aleshores, va sentir la necessitat de contestar-li i va manifestar: “No és cap manipulació, és una corrent molt profunda, que faria bé d'escoltar-la i d'instar al diàleg".

La resposta va ser el desencadenant d’una reacció més violenta, ja que “no està acostumat a que el repliquin i la cosa es va anar escalfant". El president de la Diputació barcelonina ha reconegut que “va ser bastant desagradable i es va demostrar que ell no pot fer d'àrbitre quan està jugant de davanter centre", ha comentat en referència al possible paper conciliador del monarca.





http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/salvador_esteve_vaig_replicar-li_dues_vegades_al_rei_i_es_va_escalfar_96008.php