dimecres, 25 de setembre del 2013

Royo: "És impensable que de la nit al dia 7'5 milions de ciutadans deixin de ser de la UE"

25/09/2013

Dret a decidir

El secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya va criticar que la diplomàcia espanyola "no explica totes les sensibilitats de l’Estat"


Nerea Rodríguez


El secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Albert Royo
El secretari general del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya, Albert Royo, va assegurar ahir al programa ‘Al cap del dia’ que “és impensable que de la nit al dia 7'5 milions de ciutadans deixin de ser de la Unió Europea", desmentint d'aquesta manera els arguments fets servir aquesta setmana per membres del Govern espanyol i representants europeus assegurant que una Catalunya independent no estaria, d'entrada, a la UE.

Royo va assenyalar que “ara es tracta d’explicar Catalunya al món”, perquè “la diplomàcia espanyola no explica totes les sensibilitats de l’Estat” i va advertir que "faríem malament de menystenir la diplomàcia espanyola". Tot i això, va posar de manifest que "des del món acadèmic estan sortint estudis arreu del món del que està passant a Catalunya".

El secretari general del Consell de Diplomàcia Pública va opinar que amb la Via Catalana “es produeix un canvi de percepció” però va avisar que “comptar amb aliats abans d’hora seria fer-se trampes al solitari”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/royo_Es_impensable_que_de_la_nit_al_dia_7_5_milions_de_ciutadans_deixin_de_ser_de_la_ue_96138.php