divendres, 13 de setembre del 2013

Preston: "Catalunya ha de buscar aliances a Europa, davant l'immobilisme espanyol"

13/09/2013

Independència

L'historiador acusa el govern del PP d'utilitzar els conflictes amb Gibraltar i Catalunya per "ocultar" les acusacions de corrupció


Lluís Goñalons


L’historiador i hispanista britànic Paul Preston ha considerat que, davant l'immobilisme del govern espanyol en la qüestió de la sobirania, la Generalitat de Catalunya hauria de “negociar i cercar aliances a Europa”. Ho ha afirmat avui en el marc de la conferència inaugural del nou curs de la Universitat Rovira i Virgili.





Preston ha acusat el govern del PP d'utilitzar els conflictes amb Catalunya i Gibraltar per "ocultar" les acusacions de corrupció. L'historiador també ha comparat la relació que existeix entre el Regne Unit i Escòcia i la que mantenen Espanya i Catalunya. Preston ha constatat que a l'estat espanyol, a diferència del Regne Unit, a “continua havent-hi un sentiment anticatalanista".



L’historiador també ha carregat contra la negativa constant del govern espanyol a autoritzar una consulta secessionista a Catalunya. "La manca d'un referèndum aquí és una crítica al nivell de la democràcia a Espanya", ha criticat.



http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/paul_preston_catalunya_ha_de_buscar_aliances_a_europa_davant_l_immobilisme_espanyol_95953.php