dimecres, 25 de setembre del 2013

Montoro aposta pel “diàleg i la llei” però no parla de la consulta

Dimecres, 25 de setembre de 2013 10:40 h

Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda i Administracions Públiques, assegura que el govern espanyol aposta per la política i el diàleg per abordar la situació de Catalunya però no especifica sobre cap model a seguir


El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, continua exposant la idea del govern espanyol d’apostar per la “política i el diàleg” per solucionar la situació actual de Catalunya, i continuen amb la idea de que ambdues coses s’han de dur a terme respectant la Llei. En aquest sentit, Montoro ha assegurat que el govern espanyol sempre escolta a totes les comunitats autònomes, i ha reiterat però, que l’obligació del govern és escoltar a tots els espanyols, tant aquells que es manifesten com els que es queden a casa seva. El ministre d’Hisenda ha fet aquestes declaracions després de que el portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries” demanés al govern espanyol que escolti al poble català. 

Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda i Administracions PPeres
 El moment “de la política i el diàleg”
Després de la resposta de Mariano Rajoy a la carta d’Artur Mas, Montoro continua afirmant que el govern espanyol creu que "és el moment de la política i el diàleg" amb Catalunya, però de moment sembla ser que no han acabat d’escoltar al poble català, i només posen com a excusa el respecte a la llei per evitar donar una resposta clara vers la consulta.

Cleries reivindica que s’escolti al poble català
Montoro ha realitzat aquestes declaracions després de la petició de Josep Lluís Cleries (Ciu) que ha demanat al govern que escolti al poble català. El portaveu convergent ha recordat al ministre que més d’1,6 milions de persones van sortir al carrer per construir la Via Catalana, i que per escoltar a tothom, el millor camí és un referèndum. En aquesta mateixa línia Cleries ha assegurat que “no és un tema de legalitat, és un tema de voluntat política" perquè s'han passat anys "sense escoltar Catalunya i sense oferir res".