dimecres, 25 de setembre del 2013

'Llei Wert': "El castellà serà vehicular a tot l'Estat espanyol"

25/09/2013

Llengua

Catalunya hauria de costejar l'ensenyament privat en castellà a les famílies que no se'ls brindi l'ensenyament públic en espanyol, segons una esmena del PP


Lluís Goñalons


Portada del diari 'El Mundo'
El PP té intenció d'incorporar al projecte de la Lomce (coneguda també com a 'Llei Wert') una esmena d’UPyD en la que s'explicitarà el dret a rebre l'ensenyament en castellà a tot l'Estat espanyol: «El castellà és llengua vehicular de l'ensenyament a tot l'Estat i les llengües cooficials ho seran també en les respectives comunitats autònomes , d'acord amb els seus estatuts», segons explica avui el diari 'El Mundo'. Es tracta d’un redactat més concret que tots els anteriors.

Una altra esmena del PP preveu que, en el cas que algun territori es negués a oferir una escola pública o concertada amb llengua vehicular castellana el PP ha previst que el "silenci administratiu" activi el mecanisme pel qual els pares puguin recórrer a l'ensenyament privat en castellà costejat per les comunitats autònomes que neguin la major imposada en aquesta llei. Aquesta esmena d'UPyD i una altra del PP volen donar un pas més per blindar l'obligatorietat del castellà a l'Estat espanyol.

La qüestió lingüística del projecte de Llei Orgànica per a la Millora Educativa (Lomce) és una de les més polèmiques de tota la reforma i ahir ja va sumar el rebuig de PSOE, CiU, PNB i IU, que van carregar-hi en contra. Segons l'oposició es tracta d'una norma que suposa una "transgressió" de les competències autonòmiques i del sistema lingüístic de tot l'Estat espanyol.

"Per collons" "Típíc d'un govern dictador"


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/el_castella_sera_vehicular_a_tot_l_estat_espanyol_96140.php