dijous, 26 de setembre del 2013

La pregunta de Solidaritat

"Vol vostè que Catalunya esdevingui un Estat independent amb plena personalitat legal i internacional?"


López Tena, en una foto d'arxiu



Solidaritat Catalana per la Independència proposen que el referèndum d'autodeterminació es convoqui el proper 14 de setembre del 2014 i que la pregunta sigui: "vol vostè que Catalunya esdevingui un Estat independent amb plena personalitat legal i internacional?” "Aquesta serà l’única pregunta que es sotmetrà i que va ser l'equivalent acceptada per la UE en el referèndum de Montenegro  i s’hi podrà votar SÍ o NO", afegeix.

La formació independentista demana "claredat i compromís: volem pregunta i data" i ha posat "disposició dels grups parlamentaris" la seva proposta de resolució que "portaríem a debat u votació" si continuessin al Parlament. 

També s'exposa que "s’habilita al Govern a negociar amb el Govern espanyol la celebració del referèndum de forma acordada fins el 31 d’octubre de 2013. En cas de no haver-hi acord, la Generalitat es compromet a convocar i celebrar  el referèndum en qualsevol cas en virtut i exercici del dret universal a l'autodeterminació".

Solidaritat remarca que "el resultat del referèndum serà vinculant pels poders públics catalans" i estableix que "en cas de victòria del SÍ el Parlament  en menys de  dos mesos declararà la independència nacional i en negociarà el reconeixement amb la comunitat internacional".
En el cas que Espanya impedís la celebració del referèndum el 14 de setembre de 2014, SI insta el Parlament a reunir-se "en sessió plenària i votarà la Declaració d’Independència nacional".