dilluns, 9 de setembre del 2013

Interior munta un dispositiu excepcional per a la Via Catalana

Un total de 2.465 mossos, dels 6.823 que hi haurà en servei, estaran per vigilar la manifestació de l'ANC. A les 16:45 es tancaran les vies afectades fins passades les sis

Especial: Via Catalana


, Barcelona | Actualitzat el 09/09/2013 a les 17:30h


La Cúpula d'Interior aquesta tarda. Foto: QS/ND

"Hem de prendre consciència que mai s'ha celebrat una manifestació d'aquestes característiques". Aquesta ha estat la premissa del directori del departament d'Interior, que aquesta tarda, encapçalats pel conseller Ramon Espadaler, ha explicat l'operatiu de cara la Diada i, especialment, per a la Via Catalana.

L'Onze de Setembre, un total de 6.823 agents dels Mossos estaran operatius per cobrir els serveis ordinaris, dels quals 2.465 estaran en un moment del seu torn treballant en el dispotiu de la Via Catalana.

D'aquests 343 estan destinats a Trànsit. Precisament, un dels maldecaps d'Interior, per l'afectació "severa" que suposa una cadena humana de 480 quilòmetres en vies vitals de la circulació com és N-340 o la NII, i un total de 84 municipis.

De fet, les afectacions començaran a la una del migdia, quan es prohibirà la circulació dels vehicles superiors al 3.500 kg. A les 16.45 es tallarà el trànsit fins passades les 18:00 hores. Afectacions que seran compensades per l'obertura de peatges de la C32 o l'AP7 en els trams afectats.

Per altra banda, la conselleria ha publicat un dossier de mesures de seguretat pels participants en el qual recomana mai no ocupar el sentit nord de les carreteres i seguir les indicacions dels responsables de seguretat, trànsit i protecció civil.

Per dirigir tot el desplegament, s'ha conformat un directori que treballarà des de la seu nacional del departament, format pel mateix conseller, pel director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern; pel director general de la Policia, Manel Prat; per Jordi Aurich, cap de Protecció Civil; el comissari en cap, Josep Lluís Trapero i el comissari en cap de mobilitat, Miquel Esquius.