dilluns, 9 de setembre del 2013

CDC avisa que la seva opció és una pregunta i dues respostes

Josep Rull insisteix que el "dret a decidir no es negocia, el que negociem és la seva execusió"


, Barcelona | Actualitzat el 09/09/2013 a les 13:16h


Rull i Corominas, aquest migdia. Foto: QS/ND


"Dues respostes referèndum amb dues respostes, sí o no". Amb aquesta contundència s'han pronunciat aquest migdia el nucli dur de CDC, el secretari d'Organització del partit, Josep Rull, i Lluís Corominas, vice-secretari de coordinació institucional, per esvair el que han batejat com interpretacions del desglaç entre la Generalitat i la Moncloa, i la idea del president de la Generalitat, Artur Mas, de plantejar "preguntes" en una consulta.

"Seria una insensatesa que no hi hagués diàleg amb Mariano Rajoy", ha recordat Rull recordant que per pactar la consulta Alex Salmon va dialogar i negociar amb David Cameron. Ara bé, el diàleg, segons Rull i Corominas, no treu la "fermesa" de la posició de CDC. "No renunciarem al dret a decidir a canvi de qualsevol altre plantejament com podria ser una millora del finançament", han asseverat Rull i Corominas admetent obertament aquest diàleg.

"El dret a decidir no es negocia, es negocia el seu exercici", ha assegurat Rull que malgrat admetre que "seria interessant" escoltar les contrapropostes de Madrid, recorda que "el programa electoral de CiU és clar: pregunta sobre estat propi amb dues respostes i una pregunta". Una opció que topa amb les propostes d'Unió, PSC o ICV que també aposten per incloure una fórmula intermitja.

Sobre la possibilitat d'unes plebiscitàries, Rull ha recordat que significa celebrar-les amb tots els ponts trencats però que "han de servir com un nou mandat per poder proclamar la independència en un acte de sobirania del Parlament que declari l'Estat català".