diumenge, 22 de setembre del 2013

«Fuera el trapo separatista de los Bomberos de Mataró»

Desenes d'espanyolistes es manifesten al Parc mataroní guarnits amb banderes espanyoles i a crits en favor de la Guàrdia Civil, Franco i la Legión 


, Redacció | Actualitzat el 21/09/2013 a les 12:07h




Els concentrats han increpat i impedit el pas de camions dels Bombers. Foto: Jordi Borràs


A les dotze d'aquest migdia han arribat els primers manifestants que no han arribat a la quarantena d'espanyolistes contra l'estelada hissada al Parc de Bombers de Mataró i s'hi han estat uns tres quarts d'hora.

Guarnits amb simbologia espanyolista s'han situat davant la instal·lació ubicada al Pla d'en Boet de la capital del Maresme, sense que en principi es percebès una notòria presència policial, amb consignes com " Fuera el trapo separatista de las intalaciones públicas ", "¡ Guardia Civil, Guardia Civil! ", "¡Viva Franco!" i han cantat amb nervi "El novio de la muerte" -l'himne oficiós de la Legión .

Pocs minuts després d'haver començat han aparegut quatre furgonetes de l'Àrea Regional dels Recursos Operatius -BRIMO local- que han desallotjat els manifestants de davant del parc perquè han bloquejat l'entrada a un camió de bombers. Entre els participants, militants de Falange i el portaveu de Ciutadans a Mataró, Juan Carlos Herrando. Hi ha hagut tensió i empentes, entre manifestants, bombers, policia i periodistes.

La convocatòria tramesa per les xarxes socials va tenir ahir al vespre una resposta civil amb una contramanifestació en defensa de la senyera independentista al parc de bombers mataroní.




Manifestació espanyolista contra l'estelada al parc dels Bombers de Mataró. Foto: Jordi Borràs