dilluns, 2 de setembre del 2013

El Moviment 12-O veu «insurreccional» la Via Catalana

El grupuscle dubta que l'ANC hagi sol·licitat permisos a cada municipi per on passarà la cadena humana

Especial: Via Catalana


| Actualitzat el 02/09/2013 a les 14:20h

El grupuscle unionista Moviment 12-O, que es proposa "trencar" la Via Catalana a l'alçada de la Sagrada Família de Barcelona, ha enviat avui una carta formal al ministre espanyol de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, instant-lo a suspendre legalment la cadena humana per "intimidatòria i insurreccional". Des del seu punt de vista, Fernández Díaz hauria "d'exigir el compliment rigorós de la llei" a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que, "en cas de no reunir els requisits, s'impedeixi la manifestació".

I és que el moviment dubta que l'ANC "hagi sol·licitat els permisos municipals necessaris" perquè la cadena humana passi per cadascun dels trams previstos "i, per tant, mancarien els corresponents informes de les policies locals sobre problemes d'ordre públic i de lliure circulació de vehicles i persones".

Tal com ja va apuntar la setmana passada , el grupuscle considera que la Via Catalana "no coincideix amb la legalitat" i "pot incórrer en els anomenats delictes contra la Constitució". "Tal com reconeix públicament el partit ERC", afegeix.

Dubtes de Sánchez-Camacho i Rivera

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, va donar per fet que participaria a la contramanifestació del grupuscle, tot i que després va matisar que prendria la decisió aquest dimarts en la reunió de la direcció del partit. Així mateix, el president de Ciutadans (C's), Albert Rivera, també ha dit avui que encara estava valorant si assistirà o no a l'acte de trencament de la Via Catalana.

Contra Espadaler

El grupuscle informa a Fernández Díaz que el conseller d'Interior de la Generalitat, Ramon Espadaler, és "animador i contribuent" de la Via Catalana, motiu pel qual l'insta a "actuar d'ofici contra la conselleria d'Interior per les seves manifestacions de suport a la manifestació".

Carta del Moviment 12-O.