dijous, 19 de setembre del 2013

El govern balear, escridassat en l'obertura del curs universitari

Dijous  19.09.2013  12:47

Milers de manifestants protesten davant la UIB contra el decret de llengües · Bauzá i la consellera no s'atreveixen a assistir-hi


Un miler llarg de manifestants s'han aplegat davant de l'edifici Son Lledó de la Universitat de les Illes Balears equipats amb samarretes verdes per demostrar el suport a la vaga indefinida que va començar dilluns a escoles i instituts contra el decret de llengües. A dins s'hi feia l'acte solemne d'obertura del curs acadèmic, al qual han assistit representants del govern i del PP, però no pas el president José Ramón Bauzá ni la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, tot i que havien de presidir l'acte. A última hora han anunciat que no hi assistirien. 





Des de dins l'edifici s'han pogut sentir els crits dels centenars de manifestants demanant la dimissió de Bauzá. Fora al carrer, a més de consignes i xiulets, hi havia pancartes com 'Sóc pare. Gràcies, mestres, per la lluita' o 'Ara resulta que per aprendre anglès s'ha de fer matemàtiques en castellà'. A més, han col·locat un gran llaç verd a terra i han cantat 'L'Estaca'. 

A banda aquesta protesta a Palma, 'l'onada verda' també s'ha fet veure en més punts de les Illes, com ara davant l'Ajuntament de Maó (Menorca) o el de Sant Josep (Eivissa).

Informació relacionada:
Els directors d'escola balears i els inspectors demanen la mediació de la universitat 
El govern Bauzá, inflexible 'per molt que cridin al carrer'


http://www.vilaweb.cat/noticia/4144771/20130919/govern-balear-escridassat-lobertura-curs-universitari.html