dijous, 5 de setembre del 2013

El 80% dels alcaldes del Maresme signen en favor de la independència

Dijous  05.09.2013  16:23

Donen suport als ajuntaments 'assetjats per la delegació del govern espanyol i bombardejats per contenciosos'



Pràcticament tots els alcaldes del Maresme, a excepció dels sis que té el PSC (Tiana, Dosrius, Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Palafolls i Òrrius) i d'una alcaldessa independent (Sant Cebrià de Vallalta), han signat una declaració unitària (llegiu-la ací) de clar suport al dret a decidir, a la consulta sobre el futur polític de Catalunya i a la independència.

'Fem un pas plegats per construir un país des del territori. La llibertat no s'exerceix contra ningú', ha explicat l'alcalde vilassarenc, Xavier Godàs. En aquest sentit, el batlle de Premià de Mar i president de l'AMC, Miquel Buch, afirma que el procés engegat a Catalunya 'no és cap tempesta d'estiu' i adverteix l'Estat que vagi amb compte amb la 'rierada de ciutadans que reclamem democràcia'.

Els alcaldes signants tenen també el suport d'altres exalcaldes i diputats, com és el cas de Salvador Milà (ICV), Pere Aragonès (ERC) o Benet Maimí (UDC). El lloc triat tampoc per fer aquest "pas endavant" tampoc és casual. Vilassar de Dalt té interposats dos contenciosos per no penjar la bandera espanyola a l'Ajuntament i per exercir la sobirania fiscal.

Amb tot, la 'Declaració de Vilassar de Dalt' és un clam del municipalisme maresmenc 'en contra de ningú i a favor de la democràcia' i també de reclam perquè l'Estat deixi d'intercedir en les decisions dels plens municipals: 'Donem suport als ajuntaments assetjats per la Delegació del govern i bombardejats per contenciosos', ha dit l'alcalde d'Alella, Andreu Francisco.

El mateix Francisco ha reclamat a tots els signants 'unitat d'acció' cap al dret a decidir i deixant de banda 'moviments tàctics' dels partits que estan a favor de la consulta. Cal, diu, 'donar-ho tot' per la llibertat del país. En aquest mateix sentit s'ha pronunciat Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar: 'Cal continuar aquest procés imparable'.

Buch, que també és president de l'Associació de Municipis de Catalunya (ACM), ha comparat el camí de Catalunya cap al dret a decidir amb les rierades que, sovint, sacsegen els pobles del Maresme: 'Això no és cap tempesta d'estiu i l'Estat ha d'anar amb compte amb la rierada de ciutadans que demanem el dret a decidir, la democràcia'. 'A cada trava que ens posin hem de respondre amb valors positius', afegeix.