dimarts, 17 de setembre del 2013

Cassolada per la independència El tercer dijous de cada mes





Jaume Flor, un valencià de 35 anys, ha fet una convocatòria a les xarxes socials per fer una cassolada pel dret a decidir. Flor, en efecte, és també l'impulsor de la cadena humana per la independència i el hashtag #volemvotar, a causa del qual li van clausurar el seu compte a Twitter.

En declaracions a e-notícies ha explicat que el 4 de desembre del 2012 va crear un esdeveniment al Facebook per fer una cadena humana a la Diada. Després que l'ANC i Òmnium anunciessin que farien la Via Catalana es van posar d'acord i van impulsar l'acte que finalment es va fer el passat 11 de setembre mitjançant el seu grup a la xarxa social.

Però a més ha estat també l'ideòleg del hashtag #volemvotar, que la passada setmana va inundar Twitter i que va ser la causa que -malgrat encara no s'han donat explicacions- se li tanqués el seu compte personal.

"He impulsat diferents piulades com ara #freedomforcatalonia, #stopvalenciafobia, #volemestudiavalencia i #volemvotar. La darrera ha estat com a resposta a la carta de Rajoy a Mas", ha comentat abans de dir que "arrel de les dos últimes piulades m´han suspès el compte a Twiter, però per la pressió dels activistes me'l van reactivar".

Ara ha decidir promoure una cassolada el tercer dijous de cada mes per reclamar el dret a decidir. En un principi la primera s'havia de fer el proper dia 19 de setembre però "per tenir més d'organitzar-ho bé" s'ha passat al 17 d'octubre. Tot i això ja circula la convocatòria per aquesta setmana.

"A partir d´ara la idea és traslladar les iniciatives de les xarxes al carrer, perquè tenen molt més ressó i són més efectives. La idea és cada tercer dijous de mes convocar una cassolada, per demanar que volem votar", ha afirmat.

Flor, que es posarà en contacte amb entitats com ara Òmmium i l´ANJC, ha volgut comparar la iniciativa amb les cassolades del 'no' a la guerra, ja ha creat un esdeveniment al Facebook.



http://societat.e-noticies.cat/cassolada-per-la-independencia--79049.html