diumenge, 15 de setembre del 2013

Bono creu que "el problema d’Espanya no són els fatxes, sinó els qui volen dividir-la"

15/09/2013

Dret a decidir

L’exministre de defensa opina que la carta de Rajoy a Mas sona com "un sermó d'un capellà a un ateu que no li fa ni cas"


 Nerea Rodríguez


L'expresident del Congrés dels Diputats, el socialista José Bono
L'exministre de Defensa José Bono ha opinat avui que “el problema d'Espanya ara no són els fatxes sinó que alguns desitgen dividir-la", fent referència a l’atac de la seu de la Generalitat a Madrid l’Onze de Setembre, el qual ha criticat i del qual ha responsabilitzat als “fatxes de sempre”.

En una entrevista a La Sexta, l’exministre ha valorat la carta que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, va enviar ahir al president de la Generalitat, Artur Mas, negant la possibilitat de celebrar un referèndum, i ha criticat que la carta sona com "com un sermó d'un capellà a un ateu que no li fa ni cas".

A més, Bono ha manifestat el seu desig de que els espanyols "puguin ficar-se al llit totes les nits sabent" que el Govern complirà i farà complir la Constitució, ressaltant que no hi ha per què dubtar de l'Executiu. "Jo sóc partidari del dret a decidir, però tots. En un Estat de dret cal complir la llei, perquè l'únic imperatiu és la llei", ha sostingut. "És possible que Catalunya sigui independent, però ha de decidir-ho el conjunt dels espanyols. El que es pretén és un pur disbarat i portarà Catalunya al precipici", ha afegit.


"Hem donat una imatge equivocada"

En aquest sentit, ha ressaltat la necessitat de defensar amb força la igualtat, tot que hi hagi gent a Catalunya que "estigui convençuda que Espanya és una madrastra que està robant" als catalans. "A hores d'ara ser patriota es celebra i s’aplaudeix a Catalunya i a Espanya és qualificat com a fatxa", ha criticat.

En aquesta mateixa línia, ha reiterat que hi ha molts responsables de l'èxit de la Diada a Catalunya, recordant que el PSC i el PP "no han fet bé els deures". "Crec que hem donat una imatge equivocada i alguns pensen que defensar la Constitució és endarrerit. Per aquest camí anem malament", ha asseverat.

També ha insistit que el PSC ha de "respondre als plantejaments de solidaritat" a Catalunya abans que la defensa de la identitat, ja que aquesta postura li està costant vots. "Hem fet una sopa de lletres per la qual gairebé hem perdut la identitat nacional i fins i tot la paraula 'nacional' sona malament en les oïdes d'alguns nous socialistes", ha explicat.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/bono_creu_que_el_problema_d_espanya_no_son_els_fatxes_sino_els_qui_volen_dividir-la_95974.php