dimarts, 17 de setembre del 2013

Apologia de la violència a Intereconomía

17/09/2013

El president d’Alianza Nacional defensa els atacs feixistes a la seu de la Generalitat a Madrid i adverteix que "el camí és la resposta sistemàtica al nacionalisme"


Nerea Rodríguez


El president del Partit d'Ultra Dreta d’Alianza Nacional, l’advocat Pedro Pablo Peña
El president d’Alianza Nacional (AN), l’advocat Pedro Pablo Peña, va fer ahir apologia de la violència al programa ‘El gato al agua’ d’Intereconomía defensant els atacs feixistes a la seu de la Generalitat a Madrid l’Onze de Setembre. En concret, va afirmar que “AN no va convocar l’acte contra la seu de la Generalitat, però li donem suport” i va defensar que “el que és il·legal no va ser entrar a la seu de la Generalitat, el que és il·legal són els actes independentistes”.

Peña també va assenyalar que “l’únic que va agredir va ser Bosch”, referint-se al delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch, i va afegir: “Reconegut per ell mateix”. Alhora es va defensar argumentant que “no van haver-hi ferits ni morts!” A més, el president d’AN va advertir que “el camí és la resposta sistemàtica al nacionalisme”.

L’advocat va fer referència també als unionistes irlandesos: “Els unionistes a l'Ulster retornant cada cop de l'IRA van mantenir Irlanda dins del Regne Unit” i que gràcies a la seva resposta violenta l’IRA “no va guanyar”. També va criticar que "cremar banderes o prohibir-te parlar en el teu idioma són coses que només es fan a Espanya”.

D’altra banda, el presentador del programa, Javier Algarra, no va tallar els arguments violents de Peña en cap moment del programa, tot i que el president d’AN sí que es va trobar amb retrets o correccions per part d’alguns dels tertulians del programa, com José Nart o Iñaki Anasagasti. El primer d’ells es va dirigir a Peña afirmant que “estic en les antípodes de la idea arcaica que tenen vostès d’Espanya i jo defenso Espanya a Catalunya".

Per la seva banda, Anasagasti va deixar clar que “Bosch és un diplomàtic espanyol. No va agafar cap pal”, alhora que va recordar: “Van tirar la bandera catalana i ens van empènyer”. “A una noia que hi havia a la llibreria i es va enfrontar a ells, li van donar una bufetada”, va afegir Anasagasti. Quan el senador del PNB va acabar de parlar, Peña va carregar fortament contra ell i el seu partit.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/apologia_de_la_violencia_a_intereconomia_96010.php