dimarts, 17 de setembre del 2013

L’'ABC' atia els arguments de la por amb la sortida de la Catalunya independent de la UE

17/09/2013

Independència  

El diari espanyolista fa referència a la sortida del mercat únic europeu, els aranzels, l’euro, la lliure circulació de treballadors, i molts més arguments


Nerea Rodríguez


Article del diari 'ABC'
Aprofitant les declaracions d’ahir del vicepresident de la Comissió Europea, Joaquín Almunia, sobre Catalunya, el diari espanyolista ‘ABC’ publica avui un extens article atiant els arguments de la por per la hipotètica sortida d’una Catalunya independent de la Unió Europea. El text comença advertint que “abandonar el paraigua europeu implica renunciar a un nombrós número d'avantatges, drets socials i salvaguardes econòmiques”.

El diari comença fent referència a la sortida del mercat únic europeu, el qual considera “d’èxit totalment indiscutible” i considera que “la sortida catalana de la Unió implicaria tancar-se les portes d'un mercat format per 28 països, alguns dels més rics del món, que sumen una població de més de 500 milions de persones”. I afegeix: “Els productes catalans podrien veure's sotmesos a restriccions per part de la Unió Europea, com controls o vigilància”.

L’article, titulat “Des del mercat únic fins a la garantia dels dipòsits: el que pedreria Catalunya si s'independitza de la UE”, continua parlant dels aranzels: “Una vegada fora del mercat únic, els productes catalans haurien de fer front a uns forts aranzels que els farien notablement menys competitius que als seus homòlegs europeus” i “a això caldria sumar per al cas espanyol el denominat «efecte frontera»”.

En tercer lloc, es menciona l’euro: “La independència d'Espanya i de la Unió Europea no implicaria abandonar la moneda única, encara que seguir pertanyent a l'euro deixaria de ser beneficiós per a Catalunya i passaria a ser un llast gairebé insalvable”.

L’extens text continua fent referència a la lliure circulació de treballadors, la garantia dels dipòsits bancaris, la pèrdua dels fons i ajudes europees al desenvolupament, la pèrdua de la protecció consular, els rescats, el dret a vot en las municipals d’altres països, el drets del viatger, els programes de formació i investigació, l’adéu a les ajudes de finançament de les pimes, les facilitats per a comprar, extreure diners i apertura de comptes bancàries, la pèrdua de les instàncies finals de protecció i la pèrdua de la influència a nivell mundial.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/09/l_abc_atia_els_arguments_de_la_por_amb_la_sortida_de_la_catalunya_independent_de_la_ue_96006.php