dijous, 1 d’agost del 2013

UGT Catalunya insta el Govern a desobeir el límit de dèficit

| Actualitzat el 01/08/2013 a les 14:06h

"Seria el definitiu i mortal cop al ja erosionat sistema d'estat del benestar", asseguren


La UGT de Catalunya ha demanat al Govern de la Generalitat desobediència davant del límit de dèficit de l'1,58% imposat pel govern espanyol. L'plicació d'aquest sostre de dèficit significaria una reducció pressupostària de prop de 2.600 milions d'euros, "una tisorada inassumible per a Catalunya, que porta tres anys de retallades continuades en serveis públics a la ciutadania. Aquest nou cop seria el definitiu i mortal al ja prou erosionat sistema d'estat del benestar".

Segons la UGT, aquesta limitació de dèficit és "absolutament desequilibrada respecte a l'aportació fiscal del nostre país a l'Estat". Per tant, el Govern "no l'ha d'acceptar i ha de presentar uns pressupostos que no assumeixin aquesta topall imposat".

D'altra banda, considera que Catalunya "no ha de reconèixer un deute que nosaltres no hem provocat i que, per tant, és il·legítim". L'UGT catalana assegura que la major part del deute de l'Estat "s'ha generat amb les ajudes a les entitats financeres, que ni seran retornades ni han servit per ajudar a famílies i empreses, en definitiva, a la recuperació econòmica. Per tant, la ciutadania no hem d'assumir aquest deute que ens asfixiarà fins a la mort".