divendres, 2 d’agost del 2013

Què li costa a La Caixa el patrocini del basquet espanyol? 20 MEUR?

Segons dades de la Federació Espanyola de Basquet, La Caixa aportarà aquests milions per patrocinar la samarreta del basquet espanyol.


A Isidre Fainé li agrada més la samarreta de la selecció espanyola que no pas la samarreta quadribarrada del F.C Barcelona. Malgrat que La Caixa es nega a fer públic el cost del patrocini de "la Roja" de basquet, segons diverses fonts del basquet espanyol  corre l’eufòria entre  els seus directius pels diners que rebran en els propers quatre anys de l’entitat financera catalana que els permet superar els moments de crisi que viu l’esport en tots els seus nivells. Segons aquestes fonts el contracte és de quatre anys i amb una aportació de 5 milions d’euros a l’any que permet a la Federació Espanyola viure a cos de rei, la mateixa federació que s’oposa al reconeixement de la Selecció Catalana de basquet, no solament viu dels jugadors catalans sinó que ara també viu dels diners dels catalans. 

La samarreta que vol Fainé
60.000.-€ per cap, paga La Caixa i contents que estan
60.000.-€ per cada jugadora de la selecció espanyola femenina per guanyar el campionat d’Europa de basquet, les medalles no són patriòtiques, costen 900.000.-€.

Paga La Caixa, i mentre l’esport català de base es perseguit per les administracions espanyoles, la Federació Espanyola de Basquet viu en l’ostentositat tal i com es pot comprovar en aquesta celebració del campionat d’Europa de basquet femení.

La samarreta quadribarrada del Barça molesta  Fainé, mentre es  fotografia amb la samarreta de la selecció espanyola

Fa unes dies informaven des del directe!cat que Isidre Fainé va esbroncar al president del Barcelona, Sandro Rosell, per haver permès que la senyera fos la segona equipació del Barcelona, pel president de La Caixa el fet era una aposta clara del Barcelona vers el  sobiranisme i  posa en contradicció i qüestiona el patrocini de l’entitat financera cap a l’esport espanyol.

La Caixa es nega a fer públic el cost de patrocinar el basquet espanyol, el mateix que impedeix el reconeixement de les seleccions catalanes

Malgrat que des de fa setmanes vam preguntar a l’entitat financera quin era el cost d’aquest patrocini, la resposta ha estat el silenci, però consultant diferents empreses especialitzades en  patrocini esportiu situen el patrocini  entre els 3 i 6 milions d’euros a l’any. Perfectament el cost dels quatre anys podria superar la xifra dels 20 milions d’euros.

Amb la meitat dels diners que paga La Caixa al basquet espanyol, podrien viure molt millor els equips esportius catalans de base

En uns moments com els actuals que les entitats esportives de Catalunya pateixen la persecució de les administracions espanyoles, aniria molt bé que una entitat com La Caixa dediques esforços a l’esport de base, segurament permetria a milers de joves poder practicar l’esport en molts més condicions.