divendres, 2 d’agost del 2013

Espanya es prepara per a una Catalunya independent

El ministeri d'Educació, Cultura i Esports, anuncia que la biblioteca digital espanyola no comptarà amb cap publicació en català.


Espanya veu que ja no hi ha marxa enrere, i que no podrà fer res per evitar la independència de Catalunya ni el referèndum de l'any vinent i ja es prepara per aquest futur sense nosaltres. Per això, la biblioteca digital espanyola, que es posarà en marxa a principis de l'any 2014, no comptarà amb publicacions en català, ni en cap de les altres llengües utilitzades a Espanya que no sigui el castellà. El ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha informat que la biblioteca digital estarà a punt a inicis del 2014, quan les biblioteques públiques espanyoles disposaran de 200.000 llicències d'ús de llibres electrònics per als seus usuaris. Ferran Mascarell, conseller de Cultura, ha assegurat que caldria demanar a l'Estat que tornés els diners que Catalunya va pagar per tirar endavant aquest projecte en forma d'impostos, i ha criticat que l'estat espanyol no sigui capaç de pensar en termes multiculturals i plurilingües.

Espanya es prepara per viure sense Catalunya
 
Ferran Mascarell, conseller de Cultura
Espanya comença a fer petites passes per viure sense nosaltres, i poc a poc es va conscienciant de la independència de Catalunya que es proclamarà properament. D'aquesta manera, i pensant en un futur on Catalunya no formi part de l'estat espanyol, aquest últim està preparant la biblioteca digital espanyola per a inicis del 2014, sense comptar amb cap publicació en català.

Com ha anunciat el ministeri d'Educació, Cultura i Esports, la biblioteca pública digital estarà apunt a inicis del 2014, i comptarà amb 200.000 llicències de llibres electrònics a disposició dels usuaris. Aquest servei necessitarà una inversió d'aproximadament 2 milions d'euros i permetrà que tots els usuaris de les biblioteques públiques puguin accedir als llibres electrònics. Ara bé, entre els llibres disponibles, no n'hi haurà cap escrit en català, ni tampoc en les altres llengües parlades a l'estat espanyol a banda del castellà. Així doncs, Espanya ens demostra, un cop més, que ja és hora de fer les maletes, i crear un país on no se'ns exclogui i on es respecti la nostra llengua, la nostra cultura i la nostra literatura.
 
Crearem la nostra pròpia biblioteca digital”
 
Ferran Mascarell, conseller de Cultura ha criticat profundament la decisió de l'estat espanyol de només oferir llibres en castellà a la plataforma digital que es posarà en marxa l'any vinent. Mascarell creu que l'estat ha estat “incapaç de pensar en totes les cultures i totes les llengües” que conviuen dins l'estat espanyol i continua actuant amb la seva mentalitat centralista. El conseller de Cultura ha destacat que “ningú hauria pogut realitzar aquest projecte pitjor”, ja que “en cap moment s'han convocat tots els representants”, cosa que s'hauria d'haver fet per tenir en compte a tots els territoris.

Finalment, Mascarell ha assegurat que “crearem la nostra pròpia plataforma” ja que l'Estat no s'ha vist en cor d'incloure'ns-hi. També ha explicat que el que caldria fer ara és reclamar tots els impostos catalans destinats a aquest projecte i demanar que ens tornin aquests diners, ja que no estaran destinats a Catalunya, ni a la seva llengua ni cultura.