divendres, 16 d’agost del 2013

Oliana ofereix 3.000 euros per la caserna de la Guàrdia Civil

16/08/2013 a les 12:56h

En un primer moment l'estat demanava 300.000 euros per a la cessió de la infraestructura, en molt mal estat



Imatge de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil d'Oliana Foto: ACN

 

"L'ajuntament d'Oliana pot oferir fins a 3.000 euros per la cessió de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil" ha afirmat l'alcalde de la població Miquel Sala. I ha afegit que "amb el temps que n'han gaudit i la imatge que han donat del poble des de l'abandonament fa que no calgui donar gran cosa més". L'antiga caserna d'Oliana en avançat estat de degradació, "prop de la ruïna" ha dit Sala, no ha rebut cap tipus de manteniment per part del Ministeri de l'Interior des de que la Guàrdia Civil va abandonar l'edifici.

Actualment, ha explicat Sala, s'ha demanat l'ajuda de la subdelegada del govern a Lleida per tal d'arribar a un acord amb el ministeri. Les negociacions entre Gerència de Infraestructures i Equipaments de Seguretat de l'Estat (GIESE) i l'ajuntament d'Oliana van començar fa més de 4 anys. En un primer moment l'estat demanava 300.000 euros per a la cessió de la infraestructura, després de la negociació de l'anterior consistori, encapçalat pel socialista Antoni Vilaginés, es va deixar el traspàs de l'edifici en 70.000 euros.

En l'última reunió entre GIESE i l'actual alcalde, Miquel Sala, aquest últim els va fer arribar una oferta de 3.000 euros, "preu simbòlic per a no crear un precedent en la cessió de l'edifici" ha dit Sala. L'alcalde ha explicat que s'ha de tenir en compte la inversió que necessita l'edifici, uns 25.000 euros, per tal de treure'l de l'estat en que es troba. I ha posat d'exemple la cessió de la caserna de Torà que es va fer per uns 40.000 euros. En aquest sentit, Sala, ha dit que "no pot ser que per un edifici amb molt més mal estat que el de Torà paguem un preu semblant".

Sala ha explicat que s'ha fet arribar un dossier a la subdelegació del govern, aprofitant que va visitar la zona, per a que intercedeixi, "si no en la compra-venda almenys en que el ministeri faci el manteniment de l'edifici" . Sala no ha descartat demanar que un jutge declari l'edifici en estat de ruïna i que obligi a GIESE a fer-ne el manteniment.

El grup municipal del PSC-Progrés a l'ajuntament d'Oliana, ara a l'oposició, ha presentat una proposta de plenari per tal de forçar al ministeri a arranjar l'antiga caserna de al Guàrdia Civil. A la moció s'insta el consistori a iniciar un expedient d'ordre d'execució d'obres. Això, segons el grup socialista, obligaria el Ministeri, propietari del solar, a fer els treballs de manteniment mínims "ja que suposa un perill pels veïns".

En un primer moment Oliana es va pensar utilitzar l'edifici per a fer un alberg juvenil enfocat a potenciar activitats relacionades amb la natura. Més tard, amb els socialistes, es va proposar de construir pisos socials. Actualment, Sala, va afirmar que no tenen cap pla per a donar utilitat a l'edifici i que l'únic que es vol "és deixar de donar la mala imatge que es dona amb aquest ruïna a l'entrada del poble".


http://www.naciodigital.cat/noticia/58025/oliana/ofereix/3000/euros/caserna/gu/rdia/civil