diumenge, 4 d’agost del 2013

Mas-Colell: "Estic disposat a cedir més sobirania a Brussel·les que a Madrid"

Dret a decidir

El conseller d’Economia adverteix que les declaracions del president del TC sobre Catalunya i els catalans són "monstruoses i una barbaritat"

Nerea Rodríguez
 
 
Andreu Mas-Colell a la reunió del consell executiu de dimarts 18 de desembre de 2012
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha assegurat avui que, “com a català, si disposés de molta sobirania, estaria disposat a cedir-ne molta a Brussel·les, molta més de la que estic disposat a cedir a Madrid” i, en aquest sentit, ha argumentat: “Europa s’ha bastit en el respecte i la diversitat. I jo, com a català, no em sento amenaçat cedint autonomia i sobirania a Brussel·les”. En canvi, “l’experiència dels últims 35 anys indica que el mateix no és cert amb la cessió de sobirania a Madrid”.

En una entrevista al diari ‘Ara’, Mas-Colell ha recordat “l’enorme esperança de la Transició democràtica, quan vaig creure que la Constitució era un camí que s’obriria i que tot això aniria dibuixant una Espanya diferenciada, plurinacional, amb mesetas i mediterráneos al mateix nivell”, però ha constatat que “ha estat una enorme decepció veure que tot això s’ha esvaït i que l’evolució ha estat justament la contrària”.

El conseller també ha advertit que “ja no tenim models per a Espanya, tenim interessos que defensarem”, fent referència a una possible negociació amb Espanya sobre el model de finançament, i ha reclamat “el que se’ns deu”, fent especial referència a la disposició addicional tercera de l’Estatut.

En l’entrevista, realitzada pel periodista Antoni Bassas, Mas-Colell ha afirmat que cal començar “una altra i intensa campanya per generar més ingressos dels que passen i es queden a Madrid”, tot i que ha assegurat que no s’apujaran els impostos, sinó que se’n crearan de nous.

En darrer lloc, el conseller d’Economia ha opinat sobre l’actual president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, i sobre el llibre que aquest va escriure carregant contra els catalans. Sobre aquest fet, ha opinat que “em sembla monstruós que un senyor que diu això i publica això com un pensament intel·ligent, pugui ser membre del Constitucional. És que canvia això de catalans per negres, californians o jueus i veurà la barbaritat que és això”.


http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/08/mas-colell_estic_disposat_a_cedir_mes_sobirania_a_brussel_les_que_a_madrid_95403.php