dimecres, 28 d’agost del 2013

L'ANC dóna les gràcies a 'La Razón' per fer difusió de la samarreta de la Via Catalana

L'organització de la Cadena Humana del pròxim 11 de setembre critica que "ningú ha trucat des del rotatiu per contrastar les dades que han publicat"


Lluís Goñalons

Samarreta de la Via Catalana. ANC.
Ferran Civit, membre del secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana ha agraït avui al diari 'La Razón' que hagi publicat en portada la samarreta oficial de la Via Catalana cap a la independència perquè fa difusió de la venda de samarretes i perquè "una pàgina així no ens la podem permetre". D'aquesta manera Civit ha volgut treure ferro des d''El Matí de Catalunya ràdio' a les crítiques que dedica avui aquest mitjà al fet que algunes peces estiguin fabricades al Marroc.

El membre de l'ANC ha criticat la poca rigorositat periodística del mitjà espanyol 'La Razón'. Civit ha declarat que "ningú ha trucat des del rotatiu per contrastar les dades que han publicat". En aquest sentit, Civit no ha negat les atribucions, però ha matisat que les peces no només es fabriquen al Marroc."A Catalunya i a Espanya també", ha explicat atribuïnt el fet a l'alta demanda que hi ha de la samarreta. Això sí, "l'estampat de la samarreta es fa a Catalunya", ha defensat.

Les samarretes grogues de l'ANC dissenyades expressament per a la Diada estan fetes "per a sufragar la despesa que comporta l'organització d'un acte com el de la Cadena Humana". Per això Civit ha agraït amb picaresca la difusió de la samarreta catalanista al diari obviant-ne la crítica i deixant palès que més val que en parlin malament que no pas que no en parlin. Tot i que ha assenyat, però, "el principal ajut de l'Assemblea ve dels voluntaris".

"Si el 2012 Catalunya va anar a Barcelona, ara Barcelona ha d'anar a Catalunya"

Continua la crida des de l'ANC per omplir els trams que encara queden buits. Sobretot a les Terres de l'Ebre. Des de l'organització han assenyalat que no es tracta d'un problema de xifres de participació, sinó de la bona distribució de la xifre. En paraules de Civit: "Si el 2012 Catalunya va anar a Barcelona, ara Barcelona ha d'anar a Catalunya". Per tant, demanen un esforç suplementari per tal d'omplir els espais que encara queden, sobretot a l'Ebre, ja que hi ha poca població.