dimarts, 20 d’agost del 2013

Fernàndez carrega contra les «elits extractives» antiindependentistes

, Redacció | Actualitzat el 20/08/2013 a les 12:47h

El diputat de la CUP titlla "d'intents barroers" les peticions de canviar el lema de la Via Catalana

Especial: Via Catalana

El diputat de la CUP David Fernàndez  ha assegurat que un cop més les "elits extractives que no han permès fer avançar el país". En aquest sentit, ha avisat que hi ha prohoms de la societat catalana que treballen en contra del procés d'emancipació nacional.

Per altra banda, en una entrevista emesa aquest matí al 324, Fernàndez ha titllat "d'intents barroers" la intenció d'alterar "el moll de l'ós" de la cadena humana. Aquesta afirmació arriba després que el secretari general d'UCD, Josep Maria Pelegrí, enviés una carta a l'ANC i a Òmnium Cultural instant-los a centrar la cadena humana en la defensa del dret a decidir perquè és el que "uneix a tots", més que la independència.

El diputat cupaire ha dit que respecta i està d'acord amb el lema i amb la intenció que el moviment social organitzador de la cadena ha escollit en assemblea. Així, Fernández ha denunciat els intents de "buidar de contingut el debat de fons que és la independència política".

Diverses iniciatives respectades

David Fernàndez també ha explicat que respecten les altres iniciatives que han sortit a banda de la cadena humana, com ara el fet de que alguns moviment socials volen encerclar La Caixa o la intenció de la de la xarxa de partits socials de Girona que pretén rodejar l'Hospital Josep Trueta per demanar "un país millor i més just".

D'aquesta manera, el diputat de la CUP ha explicat que respectar les diferents iniciatives és la única manera per demostrar que Catalunya és "una pista de ball amplia que admet tots els estils i on només cal una única condició i una norma que és el respecte".

Pel que fa al debat sobre si la cadena humana ha de ser per la independència o pel dret a decidir, Fernàndez ha reiterat que el seu partit es respecte la decisió de la entitat que ha organitzat la cadena humana i ha afegit que hi està d'acord.