dimarts, 20 d’agost del 2013

La patronal catalana replica Madrid i l'acusa de fer trampes

, Redacció | Actualitzat el 20/08/2013 a les 11:00h


El president de PIMEC, Josep González, considera "lamentable" que es barregi la suposada marxa d'empreses a Madrid amb el procés sobiranista. El CCN acusa la comunitat de competència deslleial



El president de la Generalitat, Artur Mas, i el president de PIMEC, Josep González, a la seu de la patronal. Foto: Aleix Moldes

 

 El president de Pimec, Josep González, ha assegurat que no li consta que hi hagi moviment d'empreses de Catalunya cap a Madrid en resposta a les paraules del conseller d'Hisenda d'aquesta comunitat, Enrique Ossorio, que va assegurar dilluns que un miler de companyies catalanes s'havien instal·lat a la capital de l'Estat des de 2010 atretes per la seva fiscalitat.

González, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha demanat "seriositat" i un "anàlisi fred" de les xifres i ha considerat "lamentable" que es "barregin" aquestes dades amb "arguments a favor o en contra" del procés sobiranista de Catalunya. Tanmateix, el líder empresarial ha declarat que "és evident que a Catalunya tenim una fiscalitat més alta que voldríem".

Per la seva banda, la patronal sobiranista, CCN, ha assegurat  que Madrid es beneficia del que anomena “efecte capitalitat”, cosa que li permet “fer la competència deslleial a la resta de territoris de l’Estat”.

Pel Cercle Català de Negocis, aquest efecte fa que, en primer lloc, Madrid rebi de l’Estat espanyol “molts més diners que qualsevol altre comunitat per invertir en infraestructures, cosa que suposa un greuge comparatiu intolerable”.

"Si bé Ossorio reconeix que el motiu d’atracció és la baixa fiscalitat a les empreses que ofereix Madrid, fa trampes en no dir per quin motiu pot oferir aquest tracte preferent", adverteix el CCN a través d'un comunicat.