dimarts, 6 d’agost del 2013

El Reial Madrid s'ha venut al diner gibraltareny

L'empresa gibraltarenya Bwin ha estat pagant al club 23 milions d'euros per temporada i conserva l'exclusiva sobre jocs i apostes, més una llotja pròpia al Bernabéu


| Actualitzat el 06/08/2013 a les 13:21h


Un alineació blanca de la temporada 2012-13 Foto: sportsvallinot.blogspot.com


El Reial Madrid ha estat promocionant una empresa de Gibraltar des de l'any 2007. El club madrileny ha lluït a la samarreta el logo de la casa d'apostes Bwin i amb aquesta marca van alçar els jugadors del Reial Madrid un total de dos títols de Lliga, dues Supercopes d'Espanya i una Copa del Rei. En cap cas el govern espanyol no ha reclamat al club blanc que abandonés -ni molt menys boicotegés- la difusió publicitària d'aquesta societat gibraltarenya, que respon a la denominació legal de Bwin.Party Digital Entertainment PLC i té la seu corporativa a 711 Europort, Gibraltar City, Gibraltar. Per telefonar al patrocinador del Reial Madrid durant tots aquests anys cal marcar el prefix 350, corresponent a la possessió britànica.

El nou patrocinador principal del Reial Madrid, des d'aquest mes d'agost, és Fly Emirates, però Bwin continua finançant el club com a partner oficial d'apostes i de joc. Per aquesta raó, la societat gibraltarenya, com s'informa des de la web corporativa "no només disposa del dret exclusiu a exhibir nostre logotip en les plataformes online de l'equip, sinó que també podem oferir als nostres usuaris experiències úniques amb l'equip blanc: accés a la llotja de Bwin, visites exclusives de l'Estadi Santiago Bernabéu i conèixer en persona els jugadors".

Diners gibraltarencs ben acceptats

El Reial Madrid sempre s'ha atribuït la funció de mascaró de proa del nacionalisme espanyol i, de fet, l'equip blanc ha lluït, just per sobre del logo de Bwin, una notòria bandera espanyola, de la mateixa mida i rang que l'escut del club. Tot plegat, a raó de 23 milions d'euros per temporada. Mai cap partit polític, entitat o institució madrilenya o estatal no s'ha queixat de la connexió amb el diner gibraltareny del club propietari del Santiago Bernabeu. Ni tan sols quan Espanya ha afrontat una batalla diplomàtica, justament en l'àmbit del futbol, per tal d'impedir que la UEFA acceptés la selecció de Gibraltar com a membre de ple dret. Un ingrés que es va produir, de forma definitiva, el passat mes de maig.