dilluns, 26 d’agost del 2013

El PSOE s’esperarà a que Catalunya s’independitzi per participar en la política espanyola

El PSOE torna a insistir amb el model federalista de Granada i prefereix quedar-se al racó en el debat entre el futur de Catalunya i Espanya


Óscar López, secretari d'Organització del PSOE, ha explicat avui que des del Partit Socialista s’esperen a que s'acabi definitivament "l'estratègia de confrontació permanent" entre els president de la Generalitat, Artur Mas, i el cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, per començar la seva activitat i presentar les seves propostes per avançar cap a un nou model territorial. Així doncs, els socialistes es volen esperar a dir la seva quan el conflicte hagi acabat, i Catalunya i Espanya puguin dialogar sense tirar-se els plats pel cap, és a dir, quan puguin parlar d’igual a igual, quan Catalunya esdevingui un estat independent. Tot i això, López ha destacat la proposta presentada a Granada, de crear un estat federal. 

Óscar López, secretari d'organització del PSOE
Un PSOE incòmode

Óscar López, secretari d’organització del PSOE, considera que el president del Govern de Catalunya i el president espanyol estan portant les seves postures a l’extrem i prefereix no entrar en el seu joc. D’aquesta manera els socialistes es desmarquen de l’actualitat política espanyola i prefereixen deixar fer a les altres forces polítiques, sense prendre partit ni en el futur d’Espanya, ni en el del proper estat d’Europa, Catalunya.

L’acord de Granada per sobre de tot

Després d’afirmar la seva voluntat d’esperar que els governs català i espanyol arreglin les seves diferències, López no ha fet res més que destacar l’acord de Granada, i assegurar que són els únic que han presentat una alternativa  territorial, referint-se a l’acord de Granada. Amb aquesta afirmació, els socialistes han tornat a mostra el seu poc coneixement, quan a Catalunya diversos partits han presentat un altre model de país. Tot i això, els socialistes continuen en la seva línia, sense deixar enrere el seu model federal. Un model, pel moment inaplicable, tot per evitar acceptar l’anhel de llibertat del poble català.