divendres, 12 de juliol del 2013

Relleu socio-popular al Cercle d'Economia

Antón Costas, pròxim als socialistes, té tots els números per ser el successor de Josep Piqué, exministre del PP


Lluís Bou

Josep Piquè i Anton Costas
L'economista Antón Costas, considerat en medis polítics pròxim als socialistes, és qui té més números per rellevar Josep Piqué, exministre del PP, al capdavant del Cercle d'Economia, l'entitat econòmico-empresarial que en el seu dia va impulsar Jaume Vicens Vives. Serà un relleu socio-popular, que coincideix amb la línia que ha agafat en els últims anys el Cercle de desmarcar-se del procés sobiranista que viu el país.

Costas agafarà el relleu al mes de setembre, si no sorgeix un imprevist de darrera hora. Igual que Piqué, Costas, que no parla català, està del tot allunyat del sobiranisme, però té un caràcter afable que en medis del Cercle es considera útil per a la gestió de l'entitat. La direcció del PSC veu amb bons ulls que Costas accedeixi a la presidència, perquè els socialistes ha perdut visiblement la influència en la majoria d'entitats de Barcelona en els darrers anys.

Els defensors de Costas, que actualment és un dels vicepresidents del Cercle d'Economia, argumenten que seria el primer president de l'entitat que no és empresari sinó acadèmic i que d'aquesta manera quedaria clar que no són un grup empresarial. Costas és articulista de El País i El Periódico, i també col·labora amb 'Els Matins' de TV3.

A diferència d'altres entitats com Pimec, i fins i tot d'alguns membres de la direcció de Foment del Treball, el Cercle d'Economia no va participar en la recent posta en marxa del Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/07/relleu_socio-popular_al_cercle_d_economia_95126.php