dilluns, 29 de juliol del 2013

Mas avisa que no hi haurà pressupostos si el límit de dèficit és per sota de l'1,8%

El govern espanyol l'anunciarà dimecres · Reunió de l'executiu català el dia 6 d'agost per a prendre una decisió


El govern català només elaborarà pressupostos per al 2013 si l'objectiu de dèficit que marqui l'executiu espanyol 'és raonable'. Ho ha dit avui el president de la Generalitat, Artur Mas, que ha dit que qualsevol topall de dèficit per sota de l'1,8% són és del tot insuficient i, per tant, en aquest cas, el govern deixaria passar l'any amb els pressupostos de 2012 prorrogats.

Mas també ha dit que la decisió final la prendria l'executiu en una reunió extraordinària el 6 d'agost, un cop coneguda la xifra límit del govern espanyol.

Mas ha criticat amb duresa la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, per demanar un objectiu d'entre 1,5% i l'1,7%. 'Em sorprèn molt', ha declarat Mas, que considera que els partits catalans haurien de fer pinya amb el Govern per assolir un topall de dèficit per 2013 proper al 2,1% com demana la Generalitat, per tenir més marge de despesa i no haver d'aplicar tants ajustos.

Mas ha dit que veu Esquerra d'acord amb aquesta filosofia i assegura que la predisposició manifestada darrerament per avenir-se a pactar els comptes 'no és una novetat' per ell. 'Sempre que m'he reunit amb Junqueras, m'ho ha dit', ha afirmat.



http://www.vilaweb.cat/noticia/4136479/20130729/mas-avisa-haura-pressupostos-limit-deficit-sota-l18.html