divendres, 12 de juliol del 2013

Llanos de Luna es nega a comparèixer al Parlament

La delegada del govern espanyol a Catalunya assenyala que només donaria explicacions al Congrés dels Diputats

Lluís Goñalons
 
María de los Llanos de Luna, delegada del govern espanyol a Catalunya i simpatitzant de la División Azul
La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha expressat a la presidenta del Parlament català, Núria de Gispert, a través d’una carta, que no pensa compareixer davant la cambra catalana per explicar la seva política davant els Ajuntaments sobiranistes i que, en tot cas, ho faria davant de les Corts espanyoles.

El Parlament de Catalunya va sol·licitar al mes de febrer a Llanos de Luna que donés explicacions al Parlament a proposta d'ICV-EUiA, amb el vot favorable de CiU, ERC, PSC i la CUP. Segons la delegada espanyola, la petició de compareixença dels partits catalans no reuneix les condicions d'idoneïtat i legalitat per a ser atesa.

Els partits que conformen l’hemicicle (amb l'excepció de PPC i C's) critiquen que De Luna hagi llançat atacs contra els ajuntaments catalans denunciant-los per haver-se declarat territori català lliure i sobirà o per no penjar la bandera espanyola al balcó. La darrera vegada que s'havia demanat des de les institucions catalanes que la representant del govern espanyol comparegués per donar explicacions, va ser el passat mes de juny per haver participat en l’homenatge on es va fer entrega d’un diploma a la Hermandad de Combatientes de la Divisón Azul