dilluns, 29 de juliol del 2013

L'Estat vol tenir Catalunya sota el control de la policia espanyola

Tot i que a Catalunya hi ha uns 5.500 efectius de les forces de seguretat de l'estat sobrers, la policia espanyola hi destina la meitat dels agents de la última promoció.


La Policia Nacional espanyola ha destinat a Catalunya més de la meitat dels agents de l'última promoció. Així, dels 418 agents que van jurar el càrrec el passat mes de juny, 231 han acabat destinats a Catalunya, cosa que suposa el 55% del total. Segons els experts, l’estat manté a Catalunya efectius innecessaris què utilitza com a servei d’informació per controlar els riscos que suposa la societat catalana per a la supervivència de l’estat. En plena crisi econòmica l’estat manté 7.147 efectius de les forces de seguretat de l'estat - 3.622 agents de la Guàrdia Civil, i 3.518 policies del CNP-, quan per cobrir les competències supracomunitàries amb 2000 efectius ja farien prou, i avui anuncien que incrementen el nombre d’efectius amb la nova promoció, la resposta al desplegament cal buscar-la en la necessitat de l’estat de visualitzar la seva presència i disposar d’un servei de control.

La Delegada Ultraderetana Llanos de Mala Lluna
 Un cos que permet controlar Catalunya

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha dit que la xifra demostra "la voluntat ferma de romandre a Catalunya", que el govern espanyol té com a "prioritat" la seguretat de Catalunya i que la policia espanyola té la "vocació de ser una de les institucions vertebradores" de l'estat.

Marcar paquet a Catalunya

Amb l’excusa del dèficit històric de personal Cosido ha avalat la gran proporció d'agents destinats a Catalunya i ha volgut deixar constància de l'aposta del govern espanyol per Catalunya en matèria de seguretat, sobretot pel que fa a crim organitzat, estrangeria i terrorisme islamista, principals competències de la policia estatal a Catalunya.

Llanos de Luna ens vol convèncer del compromís de la policia espanyola amb Catalunya

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha remarcat el compromís de la policia estatal amb Catalunya, que s'evidencia, segons ella, amb la gran proporció d'agents de la nova promoció i la recent inauguració del complex policial de la Verneda, a Barcelona. Llanos considera que la societat catalana "reconeix i percep la labor del magnífic servei" que la policia desenvolupa a Catalunya. 



1 comentari :

Rosa Mary ha dit...

Quin detall el protegir a catalunya !! . Que vagin fent i que tot aixó ho vegin a la resta del mon .