diumenge, 7 de juliol del 2013

La manipulació de xifres per part del govern espanyol

07/07/2013






Fa poques setmanes el ministre Montoro i el conjunt del govern espanyol va anunciar una reforma de l’administració pública que implicaria un estalvi de 37.700 milions d’euros aproximadament. Segons el govern espanyol és la gran reforma que permetrà reduir dràsticament el dèficit públic espanyol i així anar cap a un camí d’equilibri pressupostari que permetrà reduir els desequilibris macroeconòmics que en aquests moments té l’Estat Espanyol.

Doncs bé, novament el govern espanyol manipula les dades i menteix al conjunt de ciutadans i ciutadanes. Per què? Molt fàcil:

1r. D’aquests 37.700 milions d’euros, 7.000 milions són en concepte de mesures que ja es van adoptar el 2012, mesures que ja es van aprovar i ja van contribuir el seu dia a disminuir el dèficit públic. Per tant, no suposa un major estalvi públic sinó comptar amb estalvis fets anteriorment.

2n. Dels 30.700 milions restants, 17.000 milions no són estalvis de l’administració pública, sinó que és la xifra que s’estima que els ciutadans ens estalviarem a l’hora de tractar amb l’administració degut a un menor número de tràmits. Està molt bé que ens estalviem aquests diners, però això no implica ni un estalvi de l’administració sinó dels ciutadans, que no contribueix en res a reduir el dèficit públic.

3r. Queden uns 13.700 milions. Aquests són estalvis previstos en els pròxims tres anys, és a dir, que la xifra d’estalvi anual es queda en només uns 4.500 milions.

4t. D’aquests 4.500 milions, 2.300 venen de la reforma de l’administració local.

És a dir, de la impactant xifra de 37.700M d’euros, ens acabem quedant amb uns 2.200M anuals, i això tenint en compte que totes les administracions col·laboraran de forma completament eficient entre elles i compliran al peu de la lletra tot el que diu aquesta reforma. No cal recordar que probablement aquesta xifra està més que inflada, no seria la primera vegada.

Si realment volen disminuir el dèficit públic podrien suprimir un conjunt d’institucions que no tenen cap funció real i que estalviarien molts diners. Exemples? El Senat, els ministeris d’educació i cultura (formalment no tenen competències ja que han estat traspassades a les comunitats autònomes). També tindria sentit no gastar-se milions i milions d’euros en submarins que s’enfonsen i reduir de forma notable la despesa militar (Espanya no està en guerra amb cap país, a més a més, si anem cap a uns Estats Units d’Europa, ja hi ha institucions de caràcter europeu que poden fer les seves funcions).

Novament el govern espanyol colla a les comunitats autònomes a reduir de forma excessivament ràpida el seu dèficit i ell es guarda la major part d’aquest. Les CCAA són les que donen la majoria de serveis públics que realment aprecien els ciutadans, pel que obligar-les a retallar si afecta als ciutadans. En canvi, per mantenir l’excessiva i ineficient burocràcia central, es guarden l’oxigen que dóna la UE. No anem bé.




http://intocabledigital.cat/la-manipulacio-de-xifres-part-del-govern-espanyol/50038/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=la-manipulacio-de-xifres-part-del-govern-espanyol