dimarts, 23 de juliol del 2013

La Generalitat recusarà el president del Constitucional per militar en el PP

Homs afirma que "és xocant" que un recurs interposat pels populars pugui ser dirimit per un militant del mateix partit 

Lluís Bou
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat avui que la Generalitat demanarà la recusació del president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, en tots els assumptes que plantegi el PP, partit en el qual va militar fins l'any 2011. El consell executiu ja ha encarregat al gabinet jurídic estudiar les bases de la recusació.

Segons Homs, és evident que hi poden haver raons d'incompatibilitat. És xocant que un recurs plantejat pel PP l'hagi de dirimir i resoldre un militant del PP", ha argumentat. El conseller ha posat com a exemple el recurs que va presentar el PP contra la llei d'educació de Catalunya (LEC) quan estava a l'oposició, que encara està pendent de resoldre. "En casos com aquest seria procedent la recusació perquè hi ha un conflicte d'interessos", ha afegit.

El conseller ha apuntat que la intenció del govern és recusar el president del Constitucional, però que no farà el pas fins que els serveis jurídics no s'hagin pronunciat. La mesa del Parlament també ha acordat avui fer el mateix, i encarregar l'estudi jurídic per recusar Pérez de los Cobos. El legislatiu qüestiona que pugui dirimir en qüestions com la declaració de sobirania, recorreguda pel govern espanyol.