dimarts, 2 de juliol del 2013

La CUP qüestiona el paper d'ERC

Arrufat denuncia "la buidor de les rodes de premsa de Govern on, pràcticament, no anuncien res"


Junqueras, amb Mas, en una imatge d'arxiu


La CUP posa en qüestió si ERC està fent complir els pactes amb CiU de l'acord de legislatura i s'ha preguntat si està participant en les "decisions" del Govern. En aquest sentit, ha criticat "la buidor de les rodes de premsa de Govern on, pràcticament, no anuncien res".

El diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha lamentat que s'ha "incomplert el segon punt en el camí de la consulta i de l'acord d'estabilitat". I és que ha dit que es va acordar demanar al Govern espanyol la consulta abans del 30 de juny mitjançant una mena d'"operació diplomàtica a nivell internacional" i no "amb una carta adreçada a Mariano Rajoy". 

"En aquest context ens preguntem quin és el paper d'ERC com a sòcia de CiU, si està tenint un paper actiu de participació en les decisions, de compartició d'informació, de co-decisió en la gestió del Govern pel que fa a l'estabilitat parlamentària i de l'exercici del dret a decidir", ha explicat.

"Volem saber si està exercint aquest paper o si està veient passar-les per davant i per tant ens dóna encara menys garanties l'acord d'estabilitat parlamentària o el camí traçat per accedir a la consulta", ha afegit.

Arrufat ha comentat que "ja vàrem dir que aspirem a un procés compartit i no liderat per un govern en concret, sinó liderat per les forces socials obert a les forces parlamentàries que estiguin disposades a lluitar pel dret a decidir".

"Havia de ser un lideratge compartit, transparent i democràtic i els fets ens estan donant senyals de que no està sent així i hi ha un cert desconcert en aquest lideratge del procés", ha sentenciat.