dimecres, 17 de juliol del 2013

La caverna eclesiàstica temorosa de la independència de Catalunya

ABC assegura que el Vaticà aprofitarà el relleu de fins a quatre bisbes catalans per frenar la possible deriva separatista de l'Església catalana, però tot apunta a que només marquen “paquet”


El diari ABC assegura que està en marxa una ofensiva des del Vaticà per liquidar el separatisme a l’església catalana, però un entès com Jordi Llisterri, periodista i director de CatalunyaReligio.cat, en l’article “El Vaticà no és Madrid”, assegura que fer una lectura de la successió dels bisbes catalans en clau política és una obsessió de determinats sectors eclesiàstics de Madrid, que han volgut utilitzar l’Església catalana “com instrument per lluitar contra els trets culturals i nacionals de Catalunya”, un fet, apunta, que es remunta “al temps dels Reis Catòlics”, però que ara l’anhelat “cop de timó per evitar adhesions a la deriva sobiranista” que, diu la caverna farà el Vaticà, és més un desig que una realitat. Tot plegat té per objectiu “marcar paquet davant del nou pontificat” en uns moments que Rouco i el seus perden pistonada i el poder que durant anys han exercit s’esvaeix. 
Que volen que facin els bisbes si un dia Catalunya se separa d’Espanya? Enviar la Guardia Suïssa?

L’article posa en evidència el fet ridícul de voler aturar un procés que no té aturador a  través d’anomenar bisbes afins a Espanya quan es demana: “Si el criteri per mesurar l’idoneitat dels bisbes ha de ser el seu grau d’adhesió a la unitat d’Espanya. O que sigui un pecat greu afirmar que l’Església respectaria el resultat d’una consulta a Catalunya. Que volen que facin els bisbes si un dia Catalunya se separa d’Espanya? Enviar la Guardia Suïssa? Comprar vots amb els fons de l’IOR?”,  i apunta que aquesta operació d’intentar intentar influir en els nomenaments de bisbes fa mal a l’esglèsia perquè a Catalunya es veu com un atac a la laïcitat.

El mapa episcopal de Catalunya encara s'està dibuixant, estarem en alerta

Llisterri assegura que de  “vaticans” n’hi ha molts i que sectors, corrents i lobbies n’hi molt i s’agrupen segons els seus interessos, i tot i ser cert que el nacionalisme espanyol té molta influència a la Santa Seu i que molt candidats a bisbes han estat eliminats de la llista per la seva suposada condició de “molt nacionalista”, amb el nou Papa un bon perfil pastoral no hauria de ser secundari.