dimecres, 3 de juliol del 2013

Gibraltar denuncia assetjament d'avions militars espanyols

El govern del penyal protesta oficialment i demana ajuda diplomàtica a Londres

| Actualitzat el 03/07/2013 a les 20:02h


Pintada reclamant la sobirania espanyola de Gibraltar.

El Govern de Gibraltar denuncia assetjament militar espanyol. En un comunicat oficial, l'executiu de Fabián Picardo assegura que quatre avions Matador, de la Força Aèria Espanyola, han fet una "incursió militar" en el seu espai aeri sense previ avís. Gibraltar demana al govern britànic que traslladi la protesta "als més alts nivells diplomàtics i militars".

Segons el text de protesta del govern de Gibraltar, els quatre avions van entrar a l'espai aeri gibraltareny "des del nord-oest" i, segons afirmen, "es creu que es dirigien cap al portaavions 'Juan Carlos I' que, en aquests moments, es trobava a unes 12 milles nàutiques al sud-oest del Penyal".

"En cap moment els avions van contactar amb el control del trànsit aeri de Gibraltar i les autoritats de trànsit aeri espanyoles a Sevilla no van advertir de l'aproximació dels aparells", continua el comunicat, que insinua una maniobra d'intimidació donat el fet que les autoritats espanyoles "van retenir el vol sortint de British Airways durant 12 minuts a l'aeroport de Gibraltar fins que va ser segur el seu enlairament".

P.D. : Com veieu no és tan sols contra catalunya, ells són així .

http://www.naciodigital.cat/noticia/56591/gibraltar/denuncia/assetjament/avions/militars/espanyols