dimecres, 17 de juliol del 2013

Es mullen per la sobirania

La Natació Catalana per la Independència veu en l'estat propi «l'única via contra la crisi econòmica i política de l'esport»


, Barcelona | Actualitzat el 17/07/2013 a les 15:32h

El món de l'esport no és aliè al procés sobiranista i, en aquest sentit, aquest dijous a les set de la tarda l'INEFC de Barcelona acollirà la presentació del col·lectiu La Natació Catalana per la Independència.

Es tracta d'una iniciativa popular de gent del món de la natació, del waterpolo, de la sincronitzada, dels salts, d'aigües obertes i de màsters, amb més de 40 olímpics, diversos mundialistes, campions d'Espanya i de Catalunya, tècnics, àrbitres internacionals i directius. Té el suport de l'Assemblea Nacional Catalana i de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

El col·lectiu aprofitarà el Mundial de natació de Barcelona per exposar les seves propostes i llegir el seu manifest fundacional, basat en cinc punts. "Tenim la voluntat de posar-hi el nostre gra de sorra per trobar solucions".

En el segon punt es posa èmfasi en la "crisi econòmica i política que pateix l'esport català i la natació" i lamenta que "els nostres recursos econòmics no es corresponen amb els èxits i el potencial organitzatiu i esportiu demostrats". Els signants asseguren que "l'escassa capacitat de finançament i de recursos de l'actual natació catalana obeeix únicament a la manca de poder polític, i resulta escandalosa quan es compara amb la de qualsevol estat independent. La natació catalana no pot tancar els ulls al dèficit fiscal de 16.000 milions d'euros respecte a l'estat espanyol, que espolia els catalans any rere any. No podem perquè ens afecta exactament com a tothom".

En el penúltim punt, es fa una crida explícita a la independència com a única sortida per a la millora global. "La natació catalana no se'n pot sortir amb l'èxit que mereix si Catalunya no esdevé un estat independent. La natació ha d'empènyer cap a la independència perquè és la via més ràpida per poder ser i créixer com volem, perquè volem gaudir de la normalitat pròpia de les nacions que són estats reconeguts amb totes les seves conseqüències i perquè tot indica que tenir un estat propi es traduirà en beneficis importants per les seves repercussions sobre l'esport i el país, tant d'ordre econòmic com sentimental".

Finalment, el manifesta recorda que aquest és tot just "el segon Mundial de natació que se celebra a Catalunya en només 10 anys. Catalunya hi ha posat l’esforç i els diners, especialment en el d’aquesta edició on l'Ajuntament de Barcelona suportarà el gruix de la despesa; en canvi, el nom i els èxits esportius són per a la federació espanyola i per a l’estat espanyol. Volem que aquest sigui l'últim mundial de Natació on Catalunya no hi participa amb la normalitat que ho fan moltes altres nacions.

Cadena humana
Posteriorment a aquest acte de presentació, s'ha convocat una cadena humana el 28 de juliol a les vuit del vespre, a l'Avinguda de l'Estadi, davant les piscines Bernat Picornell. Amb aquesta acció es pretén fer més visible la reivindicació del col·lectiu, coincidint amb el primer dia de les finals de natació, amb la fase final de waterpolo i l'últim dia de les finals de salts.