divendres, 5 de juliol del 2013

Els països llatinoamericans de la Unasur exigeixen disculpes a Europa per la retenció de l'avió d'Evo Morales pel "cas Snowden"

Cochabamba (Bolívia)

Redacció - 05/07/2013 - 08.11h.  




Els presidents de sis països membres de la Unasur han exigit a Espanya, França, Itàlia i Portugal que demanin "disculpes públiques" per denegar el trànsit aeri a l'avió oficial d'Evo Morales, dimarts passat.

En una reunió d'emergència a la ciutat boliviana de Cochabamba per examinar la crisi oberta amb Europa arran d'aquest incident, els caps d'Estat de l'Argentina, Bolívia, l'Equador, Surinam, l'Uruguai i Veneçuela han aprovat una declaració en què també reclamen a aquests governs que expliquin la seva decisió.

El govern de Bolívia ha denunciat que la decisió de negar el trànsit a l'avió presidencial es deu a la sospita que hi viatgés a bord l'extècnic de la CIA Edward Snowden, reclamat pels Estats Units, i culpen en últim terme quest país del que ha passat.

"El greuge sofert pel president Morales ofèn no només el poble bolivià sinó totes les nostres nacions", assenyala el manifest, on s'inclou Espanya entre els països que van vetar expressament el trànsit aeri de l'avió presidencial bolivià, tot i que el govern espanyol ha negat que hi hagués cap prohibició en aquest sentit.



http://www.324.cat/noticia/2146253/mon/Els-paisos-llatinoamericans-de-la-Unasur-exigeixen-disculpes-a-Europa-per-la-retencio-de-lavio-dEvo-Morales-pel-cas-Snowden