dissabte, 27 de juliol del 2013

" Diari de Setge" La història d’un setge que no volem oblidar

El " Diari de Setge" un bloc que ens apropa amb rigor als fets que van canviar la història del nostre país narrada 300 anys després i a les portes de poder capgirar-la


“Els avantpassats ens van llegar les nostres Constitucions a preu de sang. Un país d’homes i dones lliures regit per la llei pactada entre el rei i la terra. Nosaltres les defensarem fins al darrer alè. Encara que sigui contra tota esperança. Abandonats de les grans potències de l’Europa del nostre temps. Des del 25 de juliol de l'any 13, en aquest quadern, us faig notícia cada dia de l’epopeia de la nostra resistència per la llibertat. I quan mori defensant-la, un altre agafarà el testimoni per reprendre’n l’escriptura; i després un altre, i un altre. I si cal, encara algú més d’aquí tres segles.”, aquets és el text de presentació del Diari de Setge que des del passat 25 de juliol relata el dia a dia dels  413 dies de la resistència que va canviar la història del País, amb apunts diaris ens apropa als principals fets històrics del setge i ens permet recordar d’on venim. 
 
413 dies de resistència que ens faran lliures

El Diari de Setge es basa en fonts originals de l’època i es completa amb historiografia i cartografia que ens apropa de forma exquisida a la nostra història,un document que ens esperona de forma implícita a capgirar-la. El projecte disposa d’un compte de Twitter  @DiarideSetge i el blog es complementa amb lectures recomanades “imprescindibles”,  vídeos relacionats, un apartat de música del 1714, i escenaris de la memòria; des que es va posar en funcionament el 25 de juliol  ja han visitat el blog prop de 7.500 persones.