dimarts, 25 de juny del 2013

Un grup de feixistes ultraespanyolistes darrera l’atac al jove independentista d’Igualada

El grup ultres que despenjava estelades durant la revetlla de Sant Joan van ferir el jove amb tres punyalades d’arma blanca i van fugir corrents


El jove va rebre tres punyalades amb arma blanca durant la revetlla de Sant Joan en una festa organitzada per Òmnium Cultural  i el Casal Independentista d'Igualada La Teixidora. Les entitats van lamentar "profundament els fets, que asseguren en un comunicat que van ser "protagonitzats per un grup reduït de persones amb actitud agressiva, que van fer ostentació espanyolista i feixista sense cap provocació prèvia".Segons diversos testimonis presencials, el grup dels agressors va anar despenjant les estelades que trobava al seu pas, i quan la víctima va demanar-los que paressin, li clavar tres punyalades, a l'esquena, el braç i l'abdomen, i tot seguit van fugir corrents.


L'Ajuntament d'Igualada ha emès un comunicat aquest dimarts al matí per rebutjar "de forma unànime i enèrgica" l'agressió. El consistori trasllada el seu suport al noi agredit, als seus familiars i amics. A més, fa una crida als igualadins perquè "mantinguin les seves actituds exemplars i valors quotidians de respecte, diàleg i convivència, com sempre han fet". El consistori també demana a la ciutadania que se sumi a la concentració de rebuig convocada per aquest dimarts a les vuit del vespre.