diumenge, 2 de juny del 2013

Ultimàtum de Mas a Duran


El president té clar el full de ruta pel dret a decidir i no permetrà que Duran ho impedeixi, el líder demòcrata cristià a la corda fluixa davant la fermesa de Mas


La reunió d’aquesta setmana entre Mas i Duran ha significat una clara derrota de les propostes de Duran, el president li ha deixat clar el seu full de ruta i, per tant, que si la coalició ha de continuar ha de ser amb absoluta fidelitat al projecte del president pel dret a decidir. Mas ha deixat clar a Duran que no hi ha marxa enrere possible i que pensa continuar endavant amb o sense Duran. L’actitud de duresa cap al sobiranisme i les constants declaracions contra el mateix president per part de Duran, han creat molt malestar a CDC, però també han generat veus discordants a dins mateix d’UDC, no tothom avui seguiria a Duran en cas de que la corda s’acabés trencant.



Artur Mas i Duran i Lladre
Duran desplaçat de la centralitat política, s’allunya cada cop més de tenir un paper principal en l’escena política

Malgrat tot, Duran segueix tenint un ple suport de certs estaments del poder  que intenten aferrar-se desesperadament a una suposat inici de diàleg entre Espanya i Catalunya, un diàleg sense cap sentit i que avui ja no es creu la majoria de la societat catalana, tant sols aquells que viuen del negoci amb Espanya intenten acabar amb l’acord entre Mas i Junqueras. Un acord que malgrat tots els intents, està més viu i consistent que mai.

No és possible la marxa enrere
 
Mas ho sap i els intents de Duran i els seus suports mediàtics per rebentar el procés cap al dret a decidir tant sols serveixen per reforçar el procés, Duran ha perdut bona part de la influencia dins de CiU, ja no és necessari i per tant o és fidel al programa del President i als acords amb ERC o segurament estem davant el final de la relació política entre CDC i Duran, els propers mesos seran decisius i veurem com acaba.