dilluns, 17 de juny del 2013

Tremosa: Espanya "fa el ridícul" a Europa quan no vol reconèixer Kosovo

L’eurodiputat avisa al PP que les democràcies de la UE "no podrien suportar" que la policia retirés les urnes del referèndum, tal com ha amenaçat Vidal-Quadras


ACN).- L'eurodiputat de CiU Ramon Tremosa ha assegurat avui que l'estat espanyol "fa el ridícul" a l'Eurocambra quan no vol reconèixer Kosovo, tot i la insistència de la gran majoria d'estats membres de la UE, i ha admès que a Europa s'adonen que aquesta actitud "histèrica" té relació amb el que està passant a Catalunya. "En comptes de ser un estat que pogués gestionar la seva diversitat plurinacional i donar lliçons de bones pràctiques, en aquest tema Espanya actua fent el ridícul", ha afegit. Tremosa també ha  avisat al popular Alejo Vidal-Quadras  que enviar la policia per retirar les urnes d'un referèndum sobre la independència de Catalunya "no és una imatge del segle XXI". 
L’amenaça de Vidal-Quadras "És difícilment homologable amb el que les democràcies europees podrien suportar"

Per l'eurodiputat català, "ningú vol posar-se de moment en el tema espanyol esperant una solució civilitzada, però si al final s'arriba a l'extrem del que anuncia Vidal-Quadras, hi haurà molta gent al Parlament Europeu que hi voldrà dir la seva". "I no precisament en la línia del que el govern espanyol espera", ha afegit Tremosa.

Espanya sempre ha fet servir la força a les seves colònies per retenir-les i les ha acabat perdent

"Espanya hauria d'oferir alguna cosa més que pal i garrotada perquè sino a la llarga perdrà Catalunya, i això molts europeus ho diuen amb veu baixa, i Cameron ja ho ha dit en veu alta", ha assegurat l'eurodiputat de CiU. Per Tremosa, "la cultura democràtica de la gent no acceptaria que s'acabés la història amb la policia retirant les urnes dels carrers". "Ja no estem al segle XIX", ha avisat l'eurodiputat.

"Si amb això es pensa, des d'Espanya, convèncer els catalans perquè ens quedem....no sé veure la utilitat de l'acte", ha destacat Tremosa. Amb tot, l'eurodiputat de CiU ha admès que les paraules de Vidal-Quadras són "consistents" amb tot el que ha dit fins ara. "No em sorprèn", ha reconegut el polític convergent.