diumenge, 16 de juny del 2013

Sala-i-Martín: “La campanya del PP és absolutament fal·laciosa i enganyosa”

dèficit fiscal

L’economista recorda a Sánchez Camacho que el flux comercial entre Catalunya i Espanya no compensa ni esborra el dèficit fiscal

Manel Bosch


Imatge de la campanya del PP sobre el 'dret a saber'
L’economista Xavier Sala-i-Martín ha valorat amb contundència la campanya del Partit Popular contra la independència de Catalunya: “És absolutament fal•laciosa i enganyosa”, ha deixat anar en un article a la seva pàgina personal. Sala ha iniciat el seu article amb una metàfora sobre una botiguera a qui un lladre li roba cent euros per, posteriorment, gastar-se’ls a la seva botiga en uns pantalons.

L’economista ha retret al Partit Popular que pretengui fer servir el mateix argumentari per negar els 16.500 milions de dèficit fiscal anual, amb el flux comercial entre Catalunya i Espanya com a excusa. El professor universitari de les universitats de Columbia i Pompeu Fabra, ha subratllat que el valor dels béns i serveis adquirits per Espanya a Catalunya és “exactament igual que el dels diners que paguen per ells: 24.200 milions d’euros”. Per tant la formació espanyolista comet un “flagrant error conceptual” en la seva aparent argumentació, sosté Sala-i-Martín.

El docent assegura que combrega “al 100%” amb el ‘dret a saber’ que propugnen els populars però els fa una suggerència: “Si l’objectiu d’un és saber, el què no ha de fer és embrancar-se en campanyes de propaganda política. El què ha de fer és anar a l’escola i preguntar. I que no es preocupi la gent del PP. Allà estarem els professors per ajudar-los”, sentencia.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/sala-i-martin_la_campanya_del_pp_es_absolutament_fal_laciosa_i_enganyosa_94664.php