diumenge, 16 de juny del 2013

Cop a Duran: Regidors i militants de Bellpuig es donen de baixa d'Unió

dret a decidir

Els crítics han pres la decisió cansats del desgast que el cap del partit exerceix contra el procés sobiranista

Manel Bosch
 
Les dues regidores d'UDC a l'Ajuntament de Bellpuig i sis persones del comitè local, format per 11 membres, han abandonat el partit, segons ha confirmat la portaveu del fins ara grup municipal democratacristià, Ramona Creus.

Les dues regidores d'Unió es van presentar a les eleccions del 2011 en una candidatura separada de la de Convergència, Unió Municipal de Catalunya (UMdC), i són a l'oposició del govern municipal convergent. Per aquest motiu seguiran ocupant els seus càrrecs, segons publica avui el diari Segre.

Creus ha assegurat que ella i la resta de militants que se n'han anat d'Unió són partidaris del corrent independentista encapçalat per l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que també va deixar UDC i són molt crítics amb el líder de la formació, Josep Antoni Duran, a qui consideren que és ambigu en les qüestions sobiranistes.

"Duran uns dies diu blanc i altres diu negre", ha afirmat Creus, membre de la candidatura de Vila d'Abadal a l'últim congrés d'Unió, que va resultar derrotada pel líder democratacristià.