dilluns, 24 de juny del 2013

"Mas està fora de joc"

El catedràtic Javier Pérez Royo creu que el president "va quedar desautoritzat la nit electoral"

Pérez Royo, en una foto d'arxiu


El catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla, Javier Pérez Royo, ha assenyalat que "Mas ja està fora de joc", en una entrevista a El Punt Avui. El professor universitari va participar en la redacció de l'Estatut de 2006 i un any després va rebre el Premi Blanquerna que atorga la Generalitat.

"Mas ja està fora de joc, no té autoritat ni dins ni fora de Catalunya", ha dit. "Va quedar desautoritzat la nit electoral, quan convoca eleccions anticipades per assolir una majoria excepcional i perd dotze escons", ha valorat.

Malgrat considerar que hi ha una "majoria incontestable" a favor de la consulta, Pérez Royo també ha remarcat que "en aquest 80% hi ha moltes posicions diferents". En aquest sentit ha augurat que "discutiran per quina pregunta es fa, quina interpretació es dóna als resultats... Ho saben els catalans i els espanyols i per això som on som".

"Si de veritat hi hagués un gran percentatge a favor de la independència, no ho aturaria ningú", ha reblat. Alhora, ha considerat que Mariano Rajoy "deixaria immediatament de ser al Govern" si adoptés una posició més compresiva vers la consulta. "No té poder per fer un gir. I el PSOE, tres quarts del mateix", ha indicat.

Pérez Royo ha insistit que la consulta "ha de ser per si vol ser independent, o no" i tenir un caràcter "vinculant". També ha explicat que "no veig prou força a Catalunya per imposar-la, ni autonomia al Govern espanyol per poder-la permetre. I seguirà la situació d'empantanegament".


 
P.D. = No estic d'acord en el punt de que no som majoria , perque si que ha quedat reflectit a les ultimes fetes que surt majoria .