dijous, 20 de juny del 2013

Marejar la perdiu

20/06/2013 – Editorial

Coherència. Aquesta és la qualitat que manca a la gran majoria de partits polítics que ens representen en el Parlament de Catalunya. Un dels motius principals pels quals la política i la societat es troben immersos en un procés preocupant de desconnexió és perquè els primers prenen decisions unilaterals que els segons no comprenem. Òbviament, existeixen altres motius com la seva incapacitat permanent per redirigir una situació econòmica adversa, o per estar més a prop del món de les finances que de nosaltres.

En efecte, els socialistes catalans han tornat a ser el centre d’atenció durant aquests darrers dos dies. Maurici Lucena, portaveu del partit, va afirmar el passat dimarts que de forma “definitiva” el seu partit no participaria en l’acte constituent del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. D’aquesta manera s’uneix a populars i ciutadans. La idiosincràsia d’aquests darrers fa que no ens estranyi la seva absència. Però, i els socialistes, recordem catalans, perquè hi faltaran? Sorprenent!

Doncs bé, segons el mateix Lucena, el PSC no vol participar de la “instrumentalització” de la consulta, que creuen, n’està fent CiU. I aquest és motiu suficient per abandonar una cimera, i deixar d’escoltar així a les 25 entitats del món econòmic, cultural, polític, sindical i social que s’hi trobaran? La base de qualsevol partit polític hauria de ser la d’escoltar qualsevol opinió que la societat necessiti traslladar, i després decidir quina és la postura a prendre. I no en cap cas, ignorar les veus de molts catalans que tenen moltes coses a dir. I que alguns socialistes encara es preguntin el perquè de la seva davallada electoral?! Potser ha arribat el moment que els socialistes abandonin la seva “c” de catalans, per ser simplement PSOE, així almenys serien més coherents amb les seves decisions.

http://intocabledigital.cat/marejar-la-perdiu/49447/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=marejar-la-perdiu