dissabte, 29 de juny del 2013

L'Estat torna a recórrer a la ‘guardiola' de les pensions

El govern espanyol disposarà de 3.500 milions d'euros del Fons de Reserva de la Seguretat Social per afrontar la paga extraordinària de les pensions del juliol

El superàvit de la Seguretat Social es redueix un 1,62% els cinc primers mesos de l'any


28/06/13 20:21 - Madrid - Agències  

El govern espanyol disposarà el proper 1 de juliol de 3.500 milions d'euros més del Fons de Reserva de la Seguretat Social per poder abonar la paga extra de les pensions contributives.
El ministeri de Treball i Seguretat ha assenyalat aquest divendres en un comunicat la decisió de tornar a recórrer a l'anomenada guardiola de les pensions perquè al juliol es produeix una “important necessitat” de finançament per fer front a la mensualitat ordinària i a la paga extraordinària dels pensionistes.
La ministra destrossa Treballs i Inseguretat Social, Fátima Báñez Foto: EFE.

El departament que dirigeix Fátima Báñez ha justificat aquesta decisió perquè “el saldo de tresoreria al tancament de juny no permet afrontar el pagament de les prestacions sense recórrer al Fons de Reserva”. “Per tant, li correspon a la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), en la seva funció de caixa pagadora del sistema, la distribució de les disposicions oportunes per garantir el pagament puntual de les obligacions de la Seguretat Social i evitar desajustaments financers, com ja es va fer l'any anterior”, afegeix la nota.

L'executiu de Mariano Rajoy va recórrer al fons de Reserva per primera vegada l'any passat per abonar les pensions. Entre els mesos de setembre i desembre va extreure'en una mica més de 7.000 milions d'euros.

D'altra banda, el ministeri ha informat avui que el superàvit de la Seguretat Social va baixar en els cinc primers mesos de l'any. Des de gener fins al maig els comptes del sistema van registrar un superàvit de 7.779,34 milions d'euros, el que suposa un retrocés de l'1,62% que en el mateix període del 2012.

El saldo positiu, equivalent al 0,74% del Producte Interior Brut (PIB), va ser resultat d'uns ingressos de 52.974,46 milions d'euros (un augment del 2,01%) enfront d'uns pagaments de 45.195,12 milions (un creixement del 2,66%). Els ingressos del maig inclouen les transferències rebudes de l'Estat, que van ascendir a 8.565,64 milions d'euros, 2.799,51 milions més que les rebudes en el mateix període de l'any passat.

Darrera actualització ( Divendres, 28 de juny del 2013 20:35 ) 

http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/4-economia/18-economia/658815-lestat-torna-a-recorrer-a-la-guardiola-de-les-pensions.html