divendres, 21 de juny del 2013

Les cases regionals es desvinculen del dret a decidir

El president de la Federació argumenta que "no volem la secessió de Catalunya"

Mar Sabé


La Federació de Cases Regionals de Catalunya finalment no participarà en el procés pel dret a decidir. No volen estar lligats en el procés sobiranista i estan en contra del nacionalisme català. El seu president, Jose Ríos Gavira, ha desmentit aquest matí al Singular Digital, que ells s'hagin unit a al Pacte Nacional pel dret a decidir.

El president de la Federació de Cases Regionals té molt clar quin és el posicionament de les associacions que la formen sobre el dret a decidir: “Hi estem en contra”. “Nosaltres no volem la secessió de Catalunya de la resta d’Espanya”, ha afirmat. Al ser preguntat per quin seria el pensament de cada una d'aquestes associacions, per exemple si n’hi ha algunes que ho tenen més clar, com l’andalusa o l’extremenya, i algunes que no tant, Ríos Gavira ha contestat que no. “Totes les associacions i els que formem part de la Federació pensem igual, diem no al dret a decidir”.

Gavira, fent referència a la llista oficial a la que va tenir accés aquest diari sobre les noves adhesions al pacte, afirma que a ells no se’ls ha comunicat res oficialment, i que, de fet, estan esperant una invitació de la Generalitat però que de moment no l’han rebuda. Ríos Gavira, a més, ha assegurat que en el cas que rebessin aquesta invitació, el que caldria és fer un debat intern amb totes les associacions que formen la federació per decidir en consens si estan a favor, o no, del dret a decidir. "Ara, estic conveçut que sortiria que no", ha conclòs. 

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2013/06/les_cases_regionals_es_desvinculen_del_dret_a_decidir_94786.php